Usein kysytyt kysymykset

Voiko raskaana käydä sokeroinnissa?

Emme sokeroi alkuraskauden aikana viikoilla 1-13 kohonneen keskenmenoriskin vuoksi.

Turvallisilla viikoilla moni asiakkaamme käy koko raskauden ajan.

Minulta leikattiin väliliha synnytyksen yhteydessä, onko se este sokeroinnille?

Ei ole este, on kuitenkin hyvä mainita sokeroijalle tästä, jotta osaamme ottaa huomioon esim mikäli alueella on herkkyyttä vielä.

Kuinka pitkä karva pitää olla?

Ensimmäistä sokerointikertaa varten kannattaa kasvattaa ainakin 3-4mm pituista karvaa alueesta riippuen. Hyvä sääntö on pidättäytyä höyläämisestä 2-4 vkoa, jotta saamme parhaan lopputuloksen. Mitä pidempi karva, sen parempi ja sileämpi lopputulos, leikkaamme lyhyemmäksi tarvittaessa.

Sattuuko sokerointi?

Tuntemuksiin sokeroinnin aikana vaikuttaa yksilöllinen kipukynnys. Toisilla matalampi ja toisilla korkeampi. Tähän vaikuttaa sinun oma henkilökohtainen hormonaalinen tila kehossasi. Hyvällä tekniikalla ja huolellisesti napakalla otteella tehty sokerointi on suurimmalla osalla vartaloa täysi/ lähes kivuton ja miellyttävä kokemus. Herkemmillä ihoalueilla, kuten intiimialueella ja kainaloissa, sokerointi voi kirpaista jonkun verran ensimmäisillä kerroilla, mutta säännöllisen sokeroinnin myötä helpottuu jokaisella kerralla. Hyvän sokerointitekniikan ansiosta kirpaisu on vain hyvin hetkellistä, eikä kukaan ole koskaan halunnut jättää sokerointia sen takia kesken. Useinmiten viikko ennen kuukautisia sekä hedelmällisyysviikko ovat kivuliaita sokerointiaikoja meille naisille, koska iho on meidän suurin elin ja noina aikoina  ihomme herkimmillään

Onko minun hyvä laittaa rasvaa ihoon, jotta karva ei ole niin kiinni ihossa?

Ehdottomasti ei, vältä kosteusvoiteen ja öljyjen käyttöä juuri ennen sokerointia.

Kuinka pitkään pitää karvaa kasvattaa höyläämisen jälkeen?

Intiimialue: n. 2 vkoa

Sääret, reidet, kädet: n. 4 vkoa

Kainalot: n.1 vko

Kasvuajat ovat suuntaa antavia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että saat sormenpäillä kunnolla kiinni karvasta; huom. ei kynsillä, vaan sormenpäillä.

Mitä minun on huomioitava sokeroinnin jälkeen? 

Vältä liiallista hikoilua, tiukkoja alusvaatteita ja saunaa 24-48 tuntia vahauksesta.

Älä sheivaa tai nypi karvoja vahausten välissä. Tämä voi vaurioittaa ihoa ja heikentää karvan kasvuvauhdin yhtenäisyyttä.

Iho saattaa ärsyyntyä deodorantista, vartalosuihkeista, itseruskettavista, hajuvedestä ja voimakkaasti hajustetuista vartalovoiteista ensimmäiset kaksi päivää vahauksen jälkeen. Näitä on syytä välttää.

Hoida ihoa vahauksen jälkihoitoon tarkoitetuilla tuotteilla käyntikertojen välissä. Suosittelemme vähintään Refreshing Gel -tuotetta kosteuttamaan ihoa ja Ingrown Hair Serum -tuotetta ehkäisemään sisäänkasvavia karvoja ja mahdollisia karvatupen tulehduksia.

Esteet sokeroinnille / emme suosittele sokerointia mikäli

Ihosi on auringonpolttama sokeroitavalta alueelta.

  • Sinulla on syyliä hoidettavalla alueella, jotta ne eivät leviä.
  • Sinulla on Herbes aktiivisena sokeroitavalla alueella.
  •  Sinulla on ihosi rikki
  •  Sinulla on kivuliaita/suurentuneita suonikohjuja sokeroitavalla alueella
  • Sinulla on verkosto-parrankasvua, useimmills miehillä parran alueella on verkostunut juurisysteemi (juuret ovat yhdessä ), tämä voisi johtaa sokeroinnissa karvatupen repeytymiseen ja tulehdukseen. Tämä hoito saatavilla vain Mirvalta. Lisä kyselyt sähköpostitse.
  • Sinulla on Retin-A -lääkitys , Retinol-hoito tai -lääkitys tai Roacutan-lääkitys.
  •  Uusia arpia hoidettavalla alueella
  • Olet raskaana 1-13 viikolla