Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

1. Usein kysytyt kysymykset HIERONTA

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronta ei ulkoisesti eroa klassisesta hieronnasta, mutta urheiluhierontaa antavalta terapeutilta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilurajoitteiden aiheuttamien rasitusten vaikutuksesta kehoon. Urheiluhierojalla on taito annostella hierontaa siten, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa tai kilpailutilanteissa. Urheiluhieronnan tavoitteina on lihasten palautumisen edistäminen, vammojen ennaltaehkäisy, jo syntyneiden vammojen parantumisen nopeuttaminen, sidekudoksen elastisuuden parantaminen ja ylläpitäminen, lihaskireyden ja -jäykkyyden aikainen toteaminen ja poistaminen sekä yleinen rentoutuminen.


FASCIAKÄSITTELY

Mitä on Fasciakäsittely?

Fasciahoidon tavoitteena on fascian liikkuvuuden parantamista sekä liikearkuuden poistamista. Näillä toimenpiteillä lihaksen käsittely helpottuu ja saavutetaan parempi hoitotulos. Fasciakäsittelyllä pyritään helpottamaan virheasentoja. Hoidon ansiosta hoidettava voi itse tehokkaammin aktivoida lihaksiaan erilaisilla ryhtiä tukevilla jumpilla. Fasciakäsittely tehostaa myös aineenvaihduntaa. Mitä fascia on? Fascia on sidekudosta, joka ympäröi kaikkia kehon osia (luita, lihaksia, hermoja, sisäelimiä, verisuonia yms.). Fascia muodostaa "verkon", joka sitoo eri rakenteet yhteen ja antaa rakenteellista tukea. Fasciaa on kaikkialla, kaikkien kudosten välillä - se on siis ympäri kehon ulottuva verkosto. Fascia on yhdistävä kudos/sidekudos (connective tissue). Huom! Fasciassa on paljon hermopäätteitä ja se on suuri "aistinelin".


DRY NEEDLING

Mitä dry needling on?

Dry needling on pehmytkudoskivun hoitoa akupunktioneuloilla. Kehoon ei tule neuloista mitään aineita, siksi hoitomuodon nimi on dry needling eli kuivaneulaus.

Onko dry needling akupunktiota?

Kuivaneulaus ei ole akupunktioita. Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, dry needling taas noudattaa länsimaisen lääketieteen anatomian oppeja. Samankaltaisia vaikutuksia hoidoilla kyllä on.

Kuinka se toimii?

Dry needling neula laitetaan lihaksessa sijaitsevaan niin sanottuun triggerpisteeseen, jolloin triggerpisteen aiheuttama kipu laukeaa. Dry needling myös saa aikaa aineenvaihdunnan normalisoitumista lihaksessa. Puhutaan niin sanotusta analgeettisesta vaikutuksesta, eli hoito vaikuttaa vielä kipua lievittävästi, vaikka neulat on poistettu elimistöstä. Neulottaminen vapauttaa kehon omia kipulääkkeitä, eli endorfiineja ja enkefaliineja. Tästä syystä hoidon jälkeen on raukea ja rento olo.

Mitä hoidon jälkeen on odotettavissa?

Hoito aktivoi kehon omia palautumis- ja paranemisprosesseja. Voit tehdä kevyttä palauttavaa liikuntaa. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä mustelmia ja käsittelyarkuutta hoitoalueella parikin päivää.

Kuka voi tehdä dry needling hoitoja?

Kuivaneulausta tekevät erikseen dry needlingiä opiskelleet terveydenhuollon ammattilaiset, kuten fysioterapeutit, osteopaatit ja koulutetut hierojat.


MT-KÄSITTELY

Mitä on MT-käsittely?

MT-käsittely (manuaaliterapia) kattaa nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot sekä hieronnan eri muodot. Manuaalisten menetelmien tavoitteena on ensisijaisesti kivun lievittäminen sekä nivelen optimaalisen liikkeen palauttaminen. 

2. Usein kysytyt kysymykset SOKEROINTI

Voiko raskaana käydä sokeroinnissa?

Emme sokeroi alkuraskauden aikana viikoilla 1-13 kohonneen keskenmenoriskin vuoksi. Turvallisilla viikoilla moni asiakkaamme käy koko raskauden ajan.


Minulta leikattiin väliliha synnytyksen yhteydessä, onko se este sokeroinnille?

Ei ole este, on kuitenkin hyvä mainita sokeroijalle tästä, jotta osaamme ottaa huomioon esim mikäli alueella on herkkyyttä vielä.


Kuinka pitkä karva pitää olla?

Ensimmäistä sokerointikertaa varten kannattaa kasvattaa ainakin 3-4mm pituista karvaa alueesta riippuen. Hyvä sääntö on pidättäytyä höyläämisestä 2-4 vkoa, jotta saamme parhaan lopputuloksen. tai kun saat sormenpäillä karvasta kunnolla kiini (Ei kynsillä). Mitä pidempi karva, sen parempi ja sileämpi lopputulos, leikkaamme lyhyemmäksi tarvittaessa.


Sattuuko sokerointi?

Tuntemuksiin sokeroinnin aikana vaikuttaa yksilöllinen kipukynnys. Toisilla matalampi ja toisilla korkeampi. Tähän vaikuttaa sinun oma henkilökohtainen hormonaalinen tila kehossasi. Hyvällä tekniikalla ja huolellisesti napakalla otteella tehty sokerointi on suurimmalla osalla vartaloa täysi/ lähes kivuton ja miellyttävä kokemus. Herkemmillä ihoalueilla, kuten intiimialueella ja kainaloissa, sokerointi voi kirpaista jonkun verran ensimmäisillä kerroilla, mutta säännöllisen sokeroinnin myötä helpottuu jokaisella kerralla. Hyvän sokerointitekniikan ansiosta kirpaisu on vain hyvin hetkellistä, eikä kukaan ole koskaan halunnut jättää sokerointia sen takia kesken. Useinmiten viikko ennen kuukautisia sekä hedelmällisyysviikko ovat kivuliaita sokerointiaikoja meille naisille, koska iho on meidän suurin elin ja noina aikoina ihomme herkimmillään.


Onko minun hyvä laittaa rasvaa ihoon, jotta karva ei ole niin kiinni ihossa?

Ehdottomasti ei, vältä kosteusvoiteen ja öljyjen käyttöä juuri ennen sokerointia.


Kuinka pitkään pitää karvaa kasvattaa höyläämisen jälkeen?

Intiimialue: n. 2 vkoa

Sääret, reidet, kädet: n. 4 vkoa

Kainalot: n.1 vko

Kasvuajat ovat suuntaa antavia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että saat sormenpäillä kunnolla kiinni karvasta; huom. ei kynsillä, vaan sormenpäillä.

Mitä minun on huomioitava sokeroinnin jälkeen?

Vältä liiallista hikoilua, tiukkoja alusvaatteita ja saunaa 24-48 tuntia vahauksesta.

Älä sheivaa tai nypi karvoja vahausten välissä. Tämä voi vaurioittaa ihoa ja heikentää karvan kasvuvauhdin yhtenäisyyttä.

Iho saattaa ärsyyntyä deodorantista, vartalosuihkeista, itseruskettavista, hajuvedestä ja voimakkaasti hajustetuista vartalovoiteista ensimmäiset kaksi päivää vahauksen jälkeen. Näitä on syytä välttää.

Hoida ihoa vahauksen jälkihoitoon tarkoitetuilla tuotteilla käyntikertojen välissä. Suosittelemme vähintään Refreshing Gel -tuotetta kosteuttamaan ihoa ja Ingrown Hair Serum -tuotetta ehkäisemään sisäänkasvavia karvoja ja mahdollisia karvatupen tulehduksia.


Esteet sokeroinnille / emme suosittele sokerointia mikäli

Ihosi on auringonpolttama sokeroitavalta alueelta.

 • Sinulla on syyliä hoidettavalla alueella, jotta ne eivät leviä.
 • Sinulla on Herbes aktiivisena sokeroitavalla alueella.
 • Sinulla on ihosi rikki
 • Sinulla on kivuliaita/suurentuneita suonikohjuja sokeroitavalla alueella
 • Sinulla on verkosto-parrankasvua, useimmills miehillä parran alueella on verkostunut juurisysteemi (juuret ovat yhdessä ), tämä voisi johtaa sokeroinnissa karvatupen repeytymiseen ja tulehdukseen. Tämä hoito saatavilla vain Mirvalta. Lisä kyselyt sähköpostitse.
 • Sinulla on Retin-A -lääkitys , Retinol-hoito tai -lääkitys tai Roacutan-lääkitys.
 • Uusia arpia hoidettavalla alueella
 • Olet raskaana 1-13 viikolla 

3. Usein kysytyt kysymykset RIPSIPIDENNYKSET

RIPSIENPIDENNYSTEN PUHDISTUS

Ripsienpidennysten päivittäinen puhdistaminen onkin tärkeä osa ripsien ylläpitoa. Pidennyksien massiivisuudesta johtuen ne keräävät monta kertaa enemmän likaa omiin silmäripsiin verrattuna.

Ripsienpidennykset asennetaan noin 0,2-0,5 mm etäisyydelle silmäluomesta, minkä jälkeen ne kasvavat omien ripsien kasvun myötä pidemmälle luomesta. Luomen ja kuidun välinen kasvuraja on otollinen kiinnittymispaikka esim. meikille, talille ja rähmälle. Kuitujen ei kuulu olla asennettuna liian lähelle silmäluomea eikä missään nimessä siihen kiinni.

Ripsienpidennysten pesun laiminlyöminen voi aiheuttaa luomen tai ripsityven tulehduksen eli blefariitin. Huono silmähygienia, öljyt ja rasvat rikkovat myös kuidun ja ripsen liimasidosta, jolloin pidennysten pysyvyys kärsii. Ripsienpidennykset pysyvät pidempään, kun ne pidetään puhtaana. Volyymiviuhkat saattavat myös huonon hygienian takia "liimautua" yhteen, jolloin pidennykset eivät ole enää niin näyttävät ja saattavat näyttää "nuhruisilta"

Ripsienpidennysten puhdistukseen ei riitä pelkkä vesi, vaan ripset on puhdistettava siihen tarkoitetulla aineella. Näin luomet, ripsien tyvi ja ripsienpidennykset pysyvät puhtaana. Meiltä löytyy tuotteet, jotka suunniteltu juuri tähän käyttöön. Tuotteet eivät sisällä öljyjä tai glyseriiniä eikä eläinperäisiä ainesosia. Öljyjä sisältävät tuotteet saattavat heikentää liimasidosta ja niissä käytetty glyseriini "liimaa" ripsienpidennyskuituja yhteen. Meiltä saatavat pesuaineet on kotimaista tuotantoa.

4. Usein kysytyt kysymykset TÄYTEAINEHOIDOT

Hyaluron Pen täyteainehoidot

Mikä on Hyaluron Pen?

Hyaluron Pen on kynän muotoinen työkalu, joka laukaisee ilmanpaineen avulla hyaluronihappoa ihon pintakerrokseen. Tämä mahdollistaa täysin uudella tavalla täyteainehoitojen tekemisen ilman neuloja, injektiovapaasti! Kyseinen ilmanpainetekniikkaa käyttävä hoitotekniikka on mullistanut maailmalla koko alan.

Työkalun avulla viedään hyaluronihappoa ihon papilaaridermis kerrokseen. Mikroskooppisen pieni aukko, jonka kautta täyteaine laukaistaan on tuplasti ohuempi kuin pistoshoidoissa käytettävä injektioneula. Työkalu laukaisee ihoon vietävän täyteaineen hyvin tarkasti, jolloin riski verisuonien tai hermojen vahingoittumisesta on olematon. Hoito on asiakkaalle lähes kivuton. Täyteaineet sisältävät lidokaiinia (puudute)


Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo sitoo vettä tuhat kertaa omaan kokoonsa nähden. Sen ansiosta iho tulee hoidon jälkeen näyttämään sileämmältä ja kuulaammalta. Huulien muoto on täyteläisempi, mutta luonnollinen.

Käytämme Hyaluron Pen hoidossa CE hyväksyttyä Aessoa hyaluronihappo täyteainetta. Kyseinen hyaluronihappo on valmisettu laboratoriossa bakteeriviljelyn avulla, joten se ei ole eläinperäinen. Sen kesto ihossa on noin 3-6 kuukautta, riippuen täysin elintavoista. Ohut täyteaine leviää Hyaluron Pen laitteen ansiosta ihoon tasaisesti ja täytettävästä iho-alueesta tulee pehmeä, joustava ja luonnollisen näköinen.

Soveltuuko hyaluron pen huulten täyttämiseen?

Kyllä soveltuu! Hyaluron Pen hoidolla voidaan onnistuneesti muotoilla luonnollisen näköiset, täyteläiset huulet. Riippuen hoidossa käytettävästä täyteaineen määrästä, huuliin voidaan lisätä hiukan volyymia tai ne voidaan muotoilla aika merkittävästikin. Esimerkiksi ala- ja ylähuulen tasapainon muutos onnistuu hyvin hyaluron pen hoidon avulla. Lopputuloksesta tulee kuitenkin luonnollinen, pehmeän täyteaineen ansiosta.

HUOMIOITHAN, ETTÄ SANOMME MYÖS EI, MIKÄLI KOEMME, ETTÄ HUULESI ON JO TÄYNNÄ TÄYTEAINETTA.

​Soveltuuko hyaluron pen ryppyjen täyttöön?

Hyaluron Pen hoidon avulla voidaan täyttää onnistuneesti pinta ja keskisyviä juonteita, kuten esimerkiksi hymy- ja otsaryppyjä. Juonteiden täyttö ja tasoitus hyaluronihapolla tekee ihosta sileämmän ja nuorekkaamman näköisen. Syvien juonteiden täyttö Hyaluron Pen hoidossa käytettävillä täyteaineilla ei niin hyvin onnistu. Sen tarpeisiin tarvittava täyteaine on oltava tiiviimpi, joka on vietävä injektiona ihoon. Myös lihaksista johtuvien ilmeryppyjen täyttö ei täysin onnistu Hyaluron Pen hoidolla. Ilmerypyt toki saa sileämmäksi Hyaluron Pen hoidolla, mutta kokonaan pois niitä ei valitettavasti saa.


Ihoa uudistava Revitalize hoito

Revitalize hoidossa Hyaluron Pen työkalun avulla viedään pieniä määriä hyaluronihappoa eri puolelle kasvoja. Hoito virkistää kasvojen ilmettä, uudistaa ja silottaa ihoa, sekä nostaa kosteuden tasoa ihossa. Hoito myös ennalta ehkäisee kollageeniverkoston veltostumista.


Hyaluron Pen hyödyt!

 • Hyaluron Pen toimii ilmanpaine tekniikalla

 • Hoito on täysin injektiovapaa.

 • Täyteainehoidot ilman neulaa

 • Turvallinen

 • Lähes kivuton

 • Ei riko ihon kerroksia

 • Ei riskiä vahingoittaa verisuonia ja hermoja

 • Laitteen mikroskooppisen pienen aukon läpi ohut täyteaine leviää laajemmalle alueelle tasaisemmin

 • Luonnollinen lopputulos

5. Usein kysytyt kysymykset GEELIRAKENNEKYNNET

TULOSSA